Με δάκρυα η πρώτη μέρα του Best Radio


Ο πομπός του Best άναψε ξανά μετά από τρία χρόνια ανομβρίας την Δευτέρα 18/1. Συγκίνηση και άφθονη τσικουδία!

Του Βαγγέλη Σπυράκη

Είναι γεγονός! Ο Best radio είναι ξανά στον ''αέρα''. Μετά από τρία χρόνια ο αγαπημένος σταθμός στην Αθήνα και όχι μόνο έκανε την επίσημη παρουσίαση του την Δευτέρα 18/1.

Την έναρξη έκανε η Μαρία Παπιδάκη στις 10 το πρωί λέγοντας:
“Τι κομματάρα είναι αυτή” , και το control στο studio από τα μηνύματα πήρε φωτιά.

Την συνέχεια έδωσε ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος στις 3 το μεσημέρι “Δεν είναι ευχάριστο όταν χάνονται σημαντικά κομμάτια της μουσικής σου αντίληψης” και ευχαρίστησε τους ακροατές.

“Πάντως εμείς στον best γιορτάζουμε” και ακολούθησαν σφυρίγματα και χειροκροτήματα. “Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω που ήσασταν εκεί έξω”, συμπλήρωσε κλείνοντας στις 7 παρά, η Έφη Σιδηροπούλου.


Κόσμος πολύς στο στούντιο, άφθονη η ρακή ολόκληρη την ημέρα, γιορτάζοντας την μεγάλη και συγκινητική επάνοδο, ενώ τα δάκρυα ποτάμι, ειδικά όταν έφτασαν τα πρώτα βιωματικά μήνύματα ακροατών όταν κατάλαβαν ότι ο Best είναι και πάλι στον ''αέρα''. Χαρακτηριστικότερο όλων αυτό:

“Πώς θα μπορούσα να εξηγήσω άραγε σ' ένα δεκαεξάχρονο που τώρα ξεκινά να ανακαλύπτει μόνος του τη μουσική που θα τον ακολουθεί χρόνια, τι σημαίνει best για να με καταλάβει; Το ραδιόφωνο έχει ψυχή και κάνει την καλύτερη παρέα. Και αυτό ο best το ήξερε τόσο καλά.
Γιατί μπορεί οι Αυστραλοί να προσπάθησαν να εντάξουν στη ζωή μας αυτή τη σκατοplaylist, αλλά ο best δεν ενέδωσε και κέρδισε. Γιατί καλό το Shazam αλλά αν δεν ακούσεις από τα χείλη του Παπασπυρόπουλου ποιο είναι αυτό το κομμάτι που μόλις ο ίδιος έπαιξε κ γουστάρεις πολύ, το τραγούδι δεν έχει την ίδια αξία. Υπερβολή; Μπορεί, αλλά για κάποιο λόγο εμένα τα τραγούδια που μου έμαθε ο best, μου φαίνονται πιο όμορφα από τα τραγούδια που άκουσα τα τελευταία τρία χρόνια...
Και χαίρομαι τόσο που ξανανοίγει. Γιατί ελπίζω να ξαναβρώ μαζί του τον παλιό μου εαυτό. Τον πιο αισιόδοξο τον πιο ονειροπόλο. Και ελπίζω να κάνει άπειρα δεκαεξάχρονα και εικοσάχρονα να κολλήσουν. Γιατί αν δεν έχει και συνέχεια δεν έχει και πλάκα…”


Το μόνο που απομένει είναι η αγωνία των ραδιοφωνικών παραγωγών για να δούνε τις ακροαματικότητες της πρώτης ημέρας εκπομπής του Best ξανά στα ερτζιανά. Το σίγουρο όμως είναι ότι ήταν η πιο Best επιστροφή που έγινε ποτέ!