Λαζάνια φούρνου


Τι χρειαζόμαστε:

1 ½ πακέτο λαζάνια (φωλιές)
¼ κιλού γκούντα
¼ κιλού γραβιέρα
10 φέτες μπέικον
κέτσαπ
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
βούτυρο για το ταψί.


Πώς το κάνουμε:
Μαγειρεύουμε σε αλατόνερο τα λαζάνια αλλά να κρατάνε λίγο στο δόντι.
Σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο στρώνουμε το ένα τρίτο από τα μακαρόνια μας.
Απλώνουμε επάνω από τα μακαρόνια λίγη κέτσαπ σε διάφορα σημεία.
Σκορπάμε κομμάτια από το μπέικον περίπου το μισό.
Απλώνουμε από πάνω το 1/3 από τα τυριά τα οποία έχουμε βάλει σε ένα μπολ και έχουμε ανακατέψει.
Συνεχίζουμε με μία στρώση μακαρόνια-κέτσαπ-μπέικον-τυρί.
Τελειώνουμε με μακαρόνια.
Πασπαλίζουμε με το τελευταίο 1/3 του τυριού.
Περιχύνουμε με την κρέμα
Ψήνουμε στην πρώτη θέση του φούρνου από κάτω στους 180-200 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά έως να πάρει χρώμα.


Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ήταν αντί για κέτσαπ, να κάνουμε μία σπιτική σάλτσα, αν έχουμε παραπάνω χρόνο στην διάθεση μας.