Ταξιδεύουμε με τον… Σκοπελίτη! Μαγειρεύοντας στην Αμοργό...Αυγά ριγανάτα!


Ταξιδεύουμε με τον… Σκοπελίτη!

Δεν είναι ανάγκη να έχει πάει κανείς ως τις Μικρές Κυκλάδες για να ξέρει το όνομά του.

Ωστόσο, ντόπιοι και παραθεριστές συμφωνούν: ο Σκοπελίτης είναι ένα πλοίο θρύλος.

Καθημερινά, όλον τον χρόνο και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, συνδέει τα μικρά νησάκια ανατολικά της Νάξου, μεταφέροντας αγαθά, αλληλογραφία και ανθρώπους, όταν τα μεγάλα βαπόρια του καλοκαιριού σπάνια προσεγγίζουν τα λιμάνια των Μικρών Κυκλάδων.

Το ταξίδι με τον Σκοπελίτη, ξεκινάει από τη Νάξο.

Τα βράδια ο Σκοπελίτης ξεκουράζεται στο λιμάνι του, τα Κατάπολα της Αμοργού.


Ο Βασίλης φεύγει γραμμή για το ιστορικό καφενείο-πρακτορείο του Πρέκα, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του Σκοπελίτη.

Εκεί, θα ετοιμάσει μεζεδάκια με ντόπια υλικά αυγά και ψωμί του τοστ για τον Μιχάλη Θεολογίτη, ιδιοκτήτη του καφενείου και τον καπετάνιο Γιάννη Φωστιέρη και θα μάθει ιστορίες από τα παλιά.

ΑΥΓΑ ΡΙΓΑΝΑΤΑ

Aπολαμβάνουμε αυγά ριγανάτα !" Μεσογειακό! Ένας μεζές που θα γλύφουμε τα δάχτυλά μας, από τον Βασίλη Καλλίδη!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

4 φέτες ψωμί του τοστ ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ «Τόστιμο!» μεσογειακό
6 αυγά
1 πιπεριά
1 ντομάτα
3 κ.σ. ελαιόλαδο

Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
200 γραμμάρια τυρί Αμοργιανό ή μια καλή γραβιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού στα τέσσερα και την πιπεριά σε χοντρά κομμάτια. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε σε καλό ελαιόλαδο. Σπάμε από πάνω τα αυγά. Στη συνέχεια, κόβουμε από πάνω το τυρί και προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι. Σερβίρουμε.

Δείτε το σχετικό WebTV video:
Νόστιμη Γη - Σκοπελίτης.