Μυστικός Υμηττός: Το αινιγματικό κτίριο στην κορυφή του βουνού

Στην κορυφή του Υμηττού μετά το πάρκο κεραιών, λίγο πριν την αεροπορική βάση, υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο κτίριο τόσο περίεργο σαν κτίσμα που το κάνει να  μοιάζει απόκοσμο...

Φτάνοντας στην κορυφή του Υμηττού και αφού περάσαμε την μικρή πύλη χωρίς πόρτα, το κτίριο ξεπροβάλει μπροστά μας.


Οδηγήσαμε με επιφύλαξη στο χωμάτινο δρομάκι και σταθμεύσαμε μπροστά από το περίεργο αυτό κτίριο...

Το μάτι σου πέφτει αμέσως στο μικρο υπόστεγο και στο φορτηγάκι του ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) γαζωμένο κυριολεκτικά από τις σφαίρες!
Στην πίσω πλευρά υπάρχει άλλο ένα κουφάρι αυτοκινήτου.

 


 Είσοδος στον ισόγειο χώρο  

 Ένας πίνακας με ασφάλειες διακοσμημένος με γκράφιτι.

Η αρχιτεκτονική του κτηρίου θυμίζει πολύ το σανατόριο της Πάρνηθας.... 


Δωμάτια με ξύλινα δάπεδα, τα οποία έχουν ξηλωθεί, η έχουν φουσκώσει σε πολλά σημεία...


 
Στο τέλος του διαδρόμου η θέα προς τα μεσόγεια είναι καταπληκτική! 

Η θέα από το παράθυρο του τελευταίου δωματίου....
Μερικά ακόμα δωμάτια από την δεύτερη πτέρυγα του ισογείου.


 


Κεραίες σε λειτουργία, καλοσυντηρημένες, κάνουν το κτίριο ακόμα πιο επιβλητικό.Τα 2 πρώτα δωμάτια του ισογείου είναι κλειδωμένα και ακούγετε ένας συνεχόμενος βόμβος!

Εμείς βάλαμε την κάμερα μέσα στο κλειδωμένο δωμάτιο όσο χωρούσε και βγάλαμε αυτή την φωτογραφία...


 Οι σκάλες που οδηγούν στην ταράτσα.  


Ανεβήκαμε και τραβήξαμε με επιφύλαξη μερικές φωτογραφίες, η θέα από εκεί είναι μαγευτική, ο αέρας όμως ήταν πολύ παγωμένος.Τα παράθυρα των δυο πρώτων δωματίων σφραγισμένα. 


Έξω υπάρχει ένας μετρητής ρεύματος και μια μεγάλη κεραία εκπομπής.Άλλες κεραίες και μηχανήματα, σε διάφορα σημεία του κτιρίου. 


 
Το υπόγειο  

Το υπόγειο δίνει την αίσθηση ενός μεγάλου λεβητοστάσιου, είναι πετρόχτιστο
και τα δωμάτια του είναι σε καλύτερη κατάσταση, βρήκαμε σκουριασμένες αντλίες και δεξαμενές στο πρώτο δωμάτιο του υπογείου.   

Μερικά ακόμη δωμάτια του υπογείου. 

 
Στον εξωτερικό πίσω χώρο, βρήκαμε αρκετούς φωταγωγούς που μας έκαναν να πιστεύουμε ότι υπάρχει και δεύτερο υπόγειο, αλλά όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε είσοδο...

Στον χώρο του κτηρίου δεν συναντήσαμε πολλούς, μόνο ένα αμάξι όταν φτάσαμε το οποίο έφυγε βιαστικά μόλις μας είδε, ένα ζευγάρι που εξερευνούσε και 2 τύπους όταν φέυγαμε. 

Κανείς δεν ήξερε τίποτα για το κτήριο και τις κεραίες, αν και οι δυο τελευταίοι που ρωτήσαμε φεύγοντας, έδειξαν να ξέρουν αλλά να μην θέλουν να μας πουν...

Στο διαδίκτυο οι εικασίες είναι πολλές, άλλοι λένε ότι ήταν Νατοϊκός ξενώνας αξιωματικών, άλλοι ότι ήταν μονάδα περιβαλλοντικής προστασίας, άλλοι ότι τα πρώτα κλειδωμένα δωμάτια οι πομποί και οι κεραίες είναι της αστυνομίας, άλλοι λένε ότι είναι του στρατού.

Όπως και να χει μια βόλτα στην κορυφή του Υμηττού θα σας αποζημιώσει, όχι μόνο απ την εξερεύνηση στο κτήριο, αλλά και από την υπέροχη θεά που θα δείτε από κει.


Δείτε το εσωτερικό του κτιρίου στο  βίντεο που ακολουθεί.

            

Αποστολή - Φωτογραφίες - Βίντεο: Χάρης Ντάκ
Δημήτρης Μ