6η έκθεση κλασικών οχημάτων Athens classic festival (photos-videο)Η αγάπη και το πάθος για τα κλασικά οχήματα και την ρετρό εποχή, οδήγησαν στη διοργάνωση επιτυχημένων εκθεσιακών δραστηριοτήτων τα τελευταία 6 χρόνια.

Οι εκθέσεις αυτές πέρα από το πανέμορφο θέαμα, αποτελούν και ένα πολιτιστικό αγαθό που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να μεταφέρουμε σε όσους δεν το γνωρίζουν...

Στη φετινή  έκθεση πέρα από το υπέροχο θέαμα των κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, ο επισκέπτης είχε  την ευκαιρία να απολαύσει τις παρακάτω παράλληλες εκδηλώσεις

Έκθεση Φωτογραφίας (πάνω από 1000 φωτογραφικά στιγμιότυπα με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες από τις αρχές του 20ου αιώνα όπως αυτά συνδέθηκαν με τον άνθρωπο ως μέσο μετακίνησης, διασκέδασης ή εργασίας)

Καλλιστεία Αυτοκινήτων & Μοτοσυκλετών (Ψηφίζουν οι επισκέπτες το ομορφότερο αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, Δίνονται έπαθλα στα παλαιότερα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Επίσης όλα τα οχήματα  λαμβάνουν τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλια)

Μουσική – Χορός από δεκαετίες 1950-1960 (κυρίως αμερικάνικα)

Ομιλίες – Παρουσιάσεις. Μίλησαν δημοσιογράφοι και βετεράνοι οδηγοί αγώνων.
Απασχόληση μικρών παιδιών με ζωγραφική και κατασκευές με θέμα τα κλασικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.
Κουίζ γνώσεων και παρατηρητικότητας καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης όπου μοιράστηκαν  διάφορα δώρα στους νικητές !!
Κλήρωση ενός υπέροχου κλασικού ποδηλάτου με το εισητήριο εισόδου (2 ευρώ).

Τόπος διεξαγωγής: Μεσογειακό εκθεσιακό κέντρο  (MEC)

Το MEC αποτελεί τον πλέον κατάλληλο χώρο για τη φιλοξενία αυτής της έκθεσης αφού διαθέτει 12.000 τετραγωνικά μέτρα Ενιαίου  χώρου όπου αναπτύσσεται η έκθεση χωρίς δομή και διαδρόμους, απολύτως ελεύθερα για τους επισκέπτες.


Όπως καταλάβατε, ξεκινήσαμε την περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο, με τον αγαπημένο μας σκαραβαίο, σε όλα τα μοντέλα και τις εκφάνσεις του.
 Στην συνέχεια διάφορα κλασικά αυτοκίνητα δεκαετίας 50 - 60. Μια corvette πραγματικό στολίδι... Στην συνέχεια την σκυτάλη παίρνει η Γερμανική τεχνολογία. 

Το θρυλικό ford mk2 του 1976φυσικά δεν μπορούσε να λείπει και το Escord του 1978.
Το υπέροχο στρατιωτικό Τζιπ 

Περνάμε στην Γαλλική τεχνολογία με κύριο εκφραστή την Peugeot.
 
 Skoda


 
 Ώρα για λίγη Ιταλική φινέτσα..


Διάφορα κλασικά μοντέλα περασμένων δεκαετιών.
Χορευτικό δρώμενο με μουσικές rock & roll.

 
 Απολαύστε λίγα λεπτά και σε βίντεο!To mini couper ήταν παρώνΤα παλιά λεωφορεία που βλέπουμε στις παλιές ελληνικές ταινίες..Χώρος για τα παιδιά με όμορφα αυτοκίνητα παιχνίδια.Αυτοκίνητα παιχνίδια για παιδιά, όταν ήταν από λαμαρίνα και όχι από πλαστικό, όπως στην εποχή μας.Και περνάμε στα δίκυκλα.
Αποστολή: Χάρης Ντάκουλας
Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος
Κωνσταντίνα  Κράπη.