Πήγαμε στο Athens Flying Week 2016 (Photo - Video)


Φέτος το αγαπημένο μας  Air Show διοργανώθηκε  στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, 17-18 Σεπτεμβρίου 2016, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να ζήσουν την αδρεναλίνη των αεροπορικών επιδείξεων!!!

Ζήσαμε τις απογειώσεις και προσγειώσεις των αγαπημένων μας τζετ, φωτογραφηθήκαμε δίπλα στα αεροσκάφη της στατικής έκθεσης , συναντήσαμε από κοντά τα ιπτάμενα πληρώματα και ζήσαμε μαζί τους το μεγαλύτερο Air Show της Νοτιοανατολικής Ευρώπης!!
Φτάνοντας στο αεροδρόμιο και στον διάδρομο για την πίστα είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από πολύ κοντά τα στατικά εκθέματα.

Την παράσταση έκλεψαν τα 2  corsair με την τίγρη και τον πειρατή.. Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσαμε να τα δούμε στον αέρα...
Μirage 2000
Η Βρετανική Βασιλική Αεροπορία ( Royal Air Force, συντόμευση RAF)  ήταν εκεί με το Boeing CH-47 Chinook. Είναι ένα αμερικάνικης κατασκευής δικινητήριο ελικόπτερο, που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο σε μεταφορές προσώπων ή πραγμάτων. Το συγκεκριμένο ελικόπτερο πήρε το όνομά του από την αμερικανική φυλή των Ινδιάνων.


Ας δούμε και το εσωτερικό του...


Η άφιξη του στο αεροδρόμιο της Τανάγρας στο βίντεο που ακολουθεί.Νωρίς το πρωί οι πτήσεις άρχισαν με το Fieseler Fi 156 Storch  ένα μικρό γερμανικό αεροσκάφος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Με αυτό το αεροσκάφος λοχαγός των SS είχε απαγάγει τον Μουσολίνι! 


Θαυμάστε το στο βίντεο εδώ.


Οι Team Iskry πήραν την σκυτάλη (Bialo-Czerwone Iskry, Αγγλικά: White and Red Sparks)  το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος επιδείξεων της Πολωνικής Αεροπορίας. Το σμήνος δημιουργήθηκε το 1969 στην αεροπορική βάση του Ράντομ, ως μέρος της 60ης Εκπαιδευτικής Πτέρυγας, και αρχικά έφερε το όνομα Rombik. Χρησιμοποιεί αεροσκάφη TS-11 Iskra και μεταξύ του 1993 και του 1998 τα μέλη της αυξήθηκαν από τέσσερα σε εννιά. Σήμερα οι Team Iskry αποτελούν μέρος του 1ου Κέντρου Εναέριας Εκπαίδευσης στην αεροπορική βάση του Dęblin.Μια καρδιά στον αέρα... 


Δείτε την επίδειξη στο βίντεο που ακολουθεί! 


Στην συνέχεια το "Silver Chicken". CAP 21-DS  μην σας ξεγελάει το όνομα πρόκειται για ένα αεροσκάφος με πολλές δυνατότητες που μας καθήλωσε με τους δύσκολους ελιγμούς του! 
έχει συμμετάσχει από το 1983 σε όλα τα ιταλικά πρωταθλήματα, ευρωπαϊκά και παγκόσμια και είναι, επομένως, ένα από τα παλαιότερα ακροβατικά αεροσκάφη
Silver Chicken, εικόνες μέσα από το κόκπιτ

Μερικά από τα εντυπωσιακά  τηλεκατευθυνόμενα
Ενα γρήγορο πέρασμα από την Τανάγρα έκαναν και 2 PHANTOM F-4E


Δείτε τα στο βίντεο που ακολουθεί και ακούστε και τον χαιρετισμό του ιπτάμενου, από τον ασύρματο του αεροσκάφους! 


Στην συνέχεια οι Blue Circe από την Ιταλία!
Και κάπου εδώ κανει  την εμφάνιση της στον ουρανό η ομάδα HAF T-6Α "Daedalus" Demo Team.
H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A "Δαίδαλος" αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που σκοπό έχει την διάδοση και την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας στην Ελληνική κοινωνία και την ανύψωση του ηθικού των ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ παράλληλα, προβάλλει το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας στο ευρύ κοινό.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι το εκπαιδευτικό αεροσκάφος T-6A Texan II.
    Για την επιτυχία και την ασφάλεια της κάθε αεροπορικής επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A απαιτείται η αρμονική συνεργασία ενός αριθμού ανθρώπων. Αυτοί είναι:
    Ο κύριος Ιπτάμενος Επίδειξης.
    Ο Αξιωματικός Παρατηρητής Ασφαλείας Πτήσεων-Εδάφους, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον συνεχή έλεγχο ασφαλούς εκτέλεσης του πτητικού προγράμματος, της τήρησης των περιορισμών ύψους πτήσης ενώ έχει την δικαιοδοσία να επεμβαίνει και να διατάσσει τη διακοπή των ελιγμών αν κρίνει ότι κάτι δεν εκτελείται σωστά.
    Ο Αξιωματικός Αφηγητής, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την περιγραφή, επεξήγηση και τον σχολιασμό των ελιγμών που εκτελούνται στο κοινό.
    Οι Τεχνικοί Υποστήριξης και προετοιμασίας του Αεροσκάφους.


Ενα μικρο διάλειμμα, μας έδωσε την δυνατότητα να περιηγηθούμε στον εκθεσιακό χώρο και στα περίπτερα των ομάδων.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με την Βελγική Πολεμική Αεροπορία F-16 Solo Display Team.
Η BAF F-16 Solo Display Team της  349 μοίρας, με  διοικητή τον Tom "Gizmo" De Moortel ο  οποίος πετά και το αεροσκάφος.
Η επίδειξη σε ένα πολύ ωραίο βίντεο


 S-70B “AEGEAN HAWK” 59 ΠΟΛΕΜΙΚΌ ΝΑΥΤΙΚΌ JP-955
Το ελικόπτερο αυτό χρησιμοποιείτε για έρευνα διάσωση και διακομιδή ασθενών σε αντίξοες συνθήκες, εδώ βλέπουμε μια επίδειξη διάσωσης. 


Δείτε το βίντεο που ακολουθεί!


Bucker 133 Το BU 133 ήταν μια εξέλιξη του Bucker BU 131 Jungmann διθέσιο εκπαιδευτικό. Πρώτη φορά  πέταξε το 1935 από την Luise Hoffmann , την πρώτη γυναίκα πιλότο  στη Γερμανία,  ήταν ελαφρώς μικρότερο από ότι το BU 131. Ο κινητήρας του είναι αερόψυκτος.
Η πτήση του στο βίντεο που ακολουθεί.


Ο άνθρωπος πουλί! ο φανταστικός jetman πετάει με 150 χιλιόμετρα την ώρα μόνο με την στολή του! Χρησιμοποιεί μόνο το κορμί του και παίζει με τον αέρα όπως κάνουμε στο αυτοκίνητο, όταν βγάζουμε το χέρι μας έξω, ενώ αυτό τρέχει!
Δείτε τον και σε βίντεο!


Και ήρθε η στιγμή για το  καλύτερο  σμήνος της φετινής διοργάνωσης! Για εμάς τουλάχιστον, αυτοί ήταν οι  Patrulla Águila!
Οι Patrulla Águila είναι το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο δημιουργήθηκε στις 4 Ιουλίου 1985. Έχει σαν βάση την αεροπορική βάση San Javier, που βρίσκεται κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο La Manga, στην επαρχία Murcia της Ισπανίας. Το σμήνος χρησιμοποιεί επτά αεροσκάφη Casa C-101 Aviojet, ισπανικής σχεδίασης και κατασκευής. Οι Patrulla Águila είναι το μοναδικό ακροβατικό σμήνος που χρησιμοποιεί κίτρινο καπνό στις επιδείξεις του και είναι επίσης γνωστοί για τις προσγειώσεις τους σε σχηματισμό.


Τα μαγικά τους κόλπα μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί!


 Το εντυπωσιακό Zeus Demo Team Hellenic Air Force F-16 δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το φεστιβάλ!


Δείτε το εδώ


Υπερήφανα σας παρουσιάζουμε την Wingwalker Danielle


Αναβιώνοντας τη νοσταλγία και τη ρομαντικό πνεύμα της δεκαετίας του 1920, η Danielle απογειώνεται μέσα στο πιλοτήριο του διπλάνου το οποίο χειρίζεται ο Emiliano Del Buono.

Μόλίς απογειωθούν η Danielle σκαρφαλώνει μεταξύ των πτερύγων του αεροσκάφους, αφήνοντας το πλήθος έκπληκτο από τη θαρραλέα πράξη και δεξιοτεχνία της ! Έπειτα εκτελεί χορευτικές φιγούρες απευθυνόμενη στο πλήθος που ζητωκραυγάζει από κάτω της, ενώ το αεροπλάνο εκτελεί loops και rolls στον ουρανό, πριν επιστρέψει τελικά ξανά στο πιλοτήριο για την προσγείωση. H δράση, o θόρυβος, ο καπνός και η καλλιτεχνική επίδειξη σε συνδυασμό με τον βρυχηθμό του κινητήρα 450 ίππων ενός Boeing Stearman!


Το αεροπλάνο

Το Boeing Stearman χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως κύριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος για τους Αμερικάνους πιλότους κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Όταν τελείωσε ο πόλεμος, τα Stearman εισήχθησαν στην αγορά της πολιτικής αεροπορίας, συχνά δε χρησιμοποιούνταν για γεωργικές εφαρμογές όπως για παράδειγμα ο ψεκασμός αγροκτημάτων.

Το συγκεκριμένο Stearman απέκτησε νέο νόημα ζωής μιας και η μοίρα του επιφύλασσε τη συμμετοχή στο συναρπαστικό wingwalking σώου, επιτρέποντας στη Danielle να κινηθεί με χάρη γύρω του κατά την πτήση του επάνω από το πλήθος.

Μπορεί να είναι μικροκαμωμένη, αλλά το σώμα της δρα ως αερόφρενο κατά τη μετάβασή της από το πιλοτήριο στην πτέρυγα του αεροσκάφους! Το διπλάνο διαθέτει τέσσερα πηδάλια κλίσης, αντί του κανονικού αριθμού δύο, προς βελτίωση της πτητικής του συμπεριφοράς.

Θαυμάστε την στο βίντεο που ακολουθεί! 


Η βραδιά έκλεισε με ένα φαντασμαγορικό show  με πυροτεχνήματα στο ηλιοβασίλεμα από τον Johan Gustafsson.Δείτε το και σε βίντεο! Αποστολή: Χάρης Ντάκουλας