15 Έξυπνες χρήσεις του αλουμινόχαρτου στο σπίτι που δε γνωρίζατε!


Αλουμινόχαρτο έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Να όμως που δεν είναι μόνο για να τυλίγουμε φαγητό. Υπάρχουν και άλλες χρήσεις που πιθανώς να μη γνωρίζατε!
Να που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αλουμινόχαρτο σε διάφορες χρήσεις στο σπίτι που θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη! Πάμε να τις δούμε!

1. Μπαταρίες
Αν έχετε ξεμείνει από μπαταρίες και το μόνο μέγεθος μπαταριών που έχετε είναι αρκετά μικρό και δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, τότε προσαρμόστε τις μικρότερες μπαταρίες που έχετε και εκμεταλλευτείτε τις φτιάχνοντας 2 μικρά μπαλάκια από αλουμινόχαρτο, τα οποία θα βάλετε στο κενό που μένει. Κλείστε το καπάκι, πατήστε το κουμπί που θέλετε και δείτε τη συσκευή σας να λειτουργεί κανονικά.
2. Κεραία κινητού από αλουμινόχαρτο
Αν κάποια στιγμή πρέπει να ακούσετε κάποια είδηση από το κινητό τηλέφωνο σας η έχετε ξεχάσει τα ακουστικά σας μην πανικοβάλλεστε.Υπάρχει λύση και είναι πανεύκολη. Πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τυλίξτε το ώστε να αποκτήσει το πάχος του βύσματος των ακουστικών και τοποθετήστε το στην υποδοχή τους. Μόλις το κάνετε αυτό, το ραδιόφωνο θα αρχίσει να εκπέμπει κανονικά και θα ακούγετε από το ηχείο του τηλεφώνου σας.

Φώτο- κείμενο:  George Lampis - HELLENIC SURVIVAL TEAM

3. Εσωτερική κεραία τηλεοράσεως

Ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο λοιπόν, μπορεί να ενισχύσει το σήμα στην εσωτερική σας κεραία τηλεόρασης.


4.  Ισιώστε πιο εύκολα τα μαλλιά σας

Αποφύγετε να φέρετε σε άμεση επαφή την ισιωτική σας πρέσα με τις τούφες των μαλλιών σας και να τις κάψετε με την υψηλή θερμοκρασία της πρέσας, βάζοντας στο ενδιάμεσο της τρίχας και της ισιωτικής ένα φύλλο αλουμινόχαρτο. Με αυτόν τον τρόπο η θερμοκρασία θα φυλακιστεί μέσα στο αλουμινόχαρτο και οι τρίχες θα ισιώσουν πιο εύκολα!


5. Για εύκολο σιδέρωμα 

Κερδίστε χρόνο στο σιδέρωμα βάζοντας ένα φύλλο αλουμινόχαρτο πάνω από τη σιδερώστρα. Στρώστε ένα φύλλο στη σιδερώστρα και μειώστε στο μισό τον χρόνο του σιδερώματος (προσοχή, καίει)


6. Ακονίστε τα ψαλίδια σας

Ακονίστε εύκολα και αποτελεσματικά τα ψαλίδια σας, κόβοντας μερικές λωρίδες αλουμινόχαρτο.


7.  Αφαιρέστε εύκολα σκουριές από μέταλλα 
 
Αφαιρέστε την ανεπιθύμητη σκουριά από κάθε μεταλλική επιφάνεια, κάνοντας μια μπάλα από ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τρίβοντας με αυτήν και ζεστό νερό την επιφάνεια που θέλετε να γυαλίσετε.


8. Σφραγίστε ναύλον σακουλάκια

Αν έχετε πλαστικές συσκευασίες που θέλετε να κλείσετε αεροστεγώς, τότε πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τοποθετήστε το στο άνοιγμα της συσκευασίας και σιδερώστε το. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε πλέον μήπως κάποιο τρόφιμο σας χαλάσει λόγω της ανοιχτής του συσκευασίας.


9. Καθαρίστε τις σχάρες από τα λίπηΑν ψάχνετε έναν γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο για να εξαφανίσετε τα καμένα λίπη και να κάνετε τις σχάρες σας να λάμπουν και πάλι σαν καινούριες, μην χάνετε χρόνο αναζητώντας ένα ισχυρό καθαριστικό στο σούπερ μάρκετ. Πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και σχηματίστε μια μπάλα με αυτό. Τρίψτε τα σημεία που χρειάζονται καθάρισμα και δείτε αμέσως να αφαιρείται κάθε βρομιά. Μπορείτε είτε να κρατάτε με τα δάχτυλα σας την μπάλα από αλουμινόχαρτο, είτε με μια τσιμπίδα.


10. Γυάλισμα ασημικών

Τρίψτε τα ασημικά σας με αλουμινόχαρτο αφού πρώτα τα τοποθετήσετε σε διάλυμα με νερό και μαγειρική σόδα.


11. Πινέλα

Αν είστε λάτρεις της ζωγραφικής, μπορείτε αντί να πλύνετε τα πινέλα σας, να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο και τα βάλετε στο ψυγείο. Την επομένη μέρα θα είναι πανέτοιμα για χρήση.12.Διατηρήστε φρέσκες τις μπανάνες, τυλίγοντας τα κοτσάνια με αλουμινόχαρτο!


13. Τυλίξτε τη χτεσινή πίτσα και ζεστάνετε την σε ένα τηγάνι. Θα γίνει και πάλι τραγανή !


14. Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο χωνί

Φτιάξτε αυτοσχέδιο χωνί για να «μεταγγίσετε» υγρά, καύσιμα και άλλα που χρειάζεστε.


15. Σύρτε έπιπλα ευκολότερα βάζοντας ένα φύλλο αλουμινόχαρτο σε κάθε πόδι