"Χοιρινό με μανιτάρια, πιπεριές και ρύζι μπασμάτι" της Georgette

Μια ζουμερή πρόταση στο πιάτο σας!



Υλικά για 4 άτομα:

1 κιλό χοιρινή τηγανιά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 πιπεριές πράσινες
1/2 κιλά φρέσκα μανιτάρια agaricus (στρογυλλά λευκά εμπορίου)
1 κιλό ρύζι μπασμάτι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα καυτερή
1 λεμόνι στημένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Λευκό κρασί

Eκτέλεση:
  • Ξεπλένουμε το χοιρινό κρέας (τηγανιά) και το αλατοπιπερώνουμε
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και το χοιρινό, ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει το κρέας.
  • Σβήνουμε με λευκό κρασί.
  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια αφαιρώντας τη φλούδα και τα κόβουμε χοντρά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ένα ποτήρι νερό, ένα κουτάλι του γλυκού αλάτι, πιπέρι και καρυκεύματα κατά το δοκούν και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει τουλάχιστον για 30', αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό στην πορεία.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και περιμένουμε 5' να δέσει η σάλτσα.
  • Παράλληλα σε μία κατσαρόλα με μία κουταλιά της σούπας αλάτι, βράζουμε το ρύζι μπασμάτι και το στραγγίζουμε.
  • Σερβίρουμε το ρύζι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα και το χοιρινό.
Το πιάτο μας είναι έτοιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Συνοδεύουμε το γεύμα με λευκό κρασί και σαλάτα με αβοκάντο, λεμόνι και βρεγμένο παξιμάδι.

Καλή μας όρεξη!