Οι Ενδελέχεια στο ALTER (Μουσικό Ντοκιμαντέρ 2001) Σπάνιο βίντεο

Οι ''Ενδελέχεια'' ήταν ένα από τα πιο γνωστά ελληνόφωνα αθηναϊκά ροκ συγκροτήματα και ένα από αυτά που πρόσθεσαν ένα ακόμα λιθαράκι στην ελληνική ροκ σκηνή
Η ιστορία της μπάντας ουσιαστικά ξεκινάει στις αρχές της δεκαετίας του ’80 όπου δύο μαθητές γυμνασίου (Δημήτρης Μητσοτάκης – Δημήτρης Λεοντόπουλος) αποφασίζουν με περισσό θράσος να φτιάξουν ένα ροκ συγκρότημα. Το γκρουπ ονομάζεται «Ενδελέχεια» όνομα που προήλθε από μία κασέτα με άσχετα μεταξύ τους τραγούδια. Η «Βάφτιση» έγινε σε ένα καφενείο των Εξαρχείων.

Οι Ενδελέχεια ήταν οι...
Δημήτρης Μητσοτάκης (στίχοι,τύμπανα,φωνητικά, πλήκτρα)
Δημήτρης Λεοντόπουλος (τραγούδι,ακ.Κιθάρα)
Αντώνης Δημητρίου (ηλ.Κιθάρες,πλήκτρα, ακ.Κιθάρα,φωνητικά )
Γιώργος Κουλούρης (μπάσο, σφύριγμα)
Αντρέας Βαιτούδης (samples, ήχος)
Παναγιώτης Κατσιμάνης (ηλ.Κιθάρες, φωνή)

Δισκογραφία
Ενδελέχεια (Eros),1994
Είναι εδώ ότι είναι και πιο πέρα (Eros),1996
Βουτιά από ψηλά (FM Records),1997
Χάρτινες σαΐτες (FM Records),1999
Πρώτες διαδρομές (Eros),1999
Καθρέφτης (FM Records),2000
Στα σύνορα της μέρας (FM Records),2001
Μια πεταλούδα που ξεφεύγει (FM Records),2003
Μέσα μου κρύβονται άλλοι (FM Records),2005
Σ' ένα μεγάλο αύριο (Sony BMG),2008

Τον Απρίλη του 2009 το συγκρότημα ανακοινώνει το τέλος της πορείας του.


Δείτε εδώ το Ντοκιμαντέρ - Αφιέρωμα όπως το μετέδωσε το ALTER την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2001