Η γαριδομακαρονάδα του ψαρά, της Georgette

Γαριδομακαρονάδα με λινγκουίνι και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, όλα τα μυστικά για την απόλυτη γεύση!


Υλικά για 4 άτομα:
700gr φρέσκες γαρίδες (10 μεγάλες γαρίδες)
1 πακέτο λινγκουίνι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
Χυμός ντομάτας (200 γραμμάρια)
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κόκκινο κρασί
Φρέσκος δυόσμος

Eκτέλεση:
  • Ξεπλένουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε (γυρνώντας τες προς τα πάνω, χαράσσοντας με το μαχαίρι και αφαιρώντας το εντεράκι).
  • Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και τις αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρει βράση.
  • Τις βγάζουμε, στραγγίζοντας το νερό σε μία άλλη κατσαρόλα, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να βράσουμε τα λινγκουίνια.
  • Αφαιρούμε το κέλυφος κρατώντας το κεφάλι και την ουρά.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και το τριμμένο σκόρδο, προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
  • Στο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ζουμί από τις γαρίδες και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 5 λεπτά.  Στο υπόλοιπο ζουμί της κατσαρόλας ρίχνουμε τα λινγκουίνια και τα βράζουμε al dente.
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας στο τηγάνι και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, χωρίς όμως να γίνει εντελώς στεγνή. Εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε αλάτι.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, τριμμένη στο χέρι.
  • Στραγγίζουμε τα λινγκουίνια και τα ανακατεύουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα και τις γαρίδες. Σε σβηστό μάτι ανακατεύουμε απαλά μέχρι το ζυμαρικό να ρουφήξει το ζουμί της σάλτσας.
  • Σερβίρουμε, προσθέτοντας φρέσκο  δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Λίγα μυστικά ακόμα

  • Προαιρετικά τρίβουμε λίγη γραβιέρα πάνω από τα λινγκουίνια
  • Συνοδεύουμε το γεύμα με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί

Καλή σας όρεξη!