Ο Τζίμης Πανούσης στην ΕΤ- 2: Eκπομπή Ασμα Ελληνικό 1995

Ιδιαίτερη προσωπικότητα και ανένταχτος δημιουργός έδωσε το μοναδικό του στίγμα στην πολιτιστική ζωή του τόπου στις δεκαετίες ’80 και ’90. 

Ξεκίνησε τη μουσική του διαδρομή στα τέλη της δεκαετίας ’70, οπότε εμφανίζεται με το θρυλικό ροκ συγκρότημα «Μουσικές Ταξιαρχίες» δημιουργώντας μια εντελώς νέα τάση στο ελληνικό τραγούδι. 

Πέρα από τη μουσική είχε ασχοληθεί με το ραδιόφωνο ως ραδιοφωνικός παραγωγός. Το καλοκαίρι του 2017 ερμήνευσε το ρόλο του Τρυγαίου στην θεατρική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Ειρήνη» του Αριστοφάνη.
To Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και σας προτείνει την εκπομπή:
ΑΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
(video)Μουσική εκπομπή του 1995 που παρουσιάζουν οι Στέλιος Ελληνιάδης, Γιώργος Κοντογιάννης και Αντώνης Καφετζόπουλος. Το επεισόδιο αυτό παρουσιάζει τον τραγουδοποιό, ηθοποιό και σατυρικό καλλιτέχνη Τζίμη Πανούση, ο οποίος, από το νυχτερινό κέντρο «Αμπάρες» όπου εμφανιζόταν, σχολιάζει με τον δικό του καυστικό τρόπο την ελληνική πολιτική επικαιρότητα και την κοινωνική πραγματικότητα της εποχής. 

Μιλάει επίσης για το είδος της τέχνη του και για το κοινό. Προβάλλονται στιγμιότυπα από μουσικές του εμφανίσεις όπου ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια του, τα οποία άφησαν εποχή όπως «Είμαι γυφτάκι», «Φασμπίντερ και ξερό ψωμί», «Εγώ», «Ανακωχή».
Σκηνοθεσία: Κώστας Αρβανιτάκης
Copyrigt ΕΡΤ – 1995