Λίμνη Μπελέτσι: Ο κρυμμένος παράδεισος της Αττικής

Η άγνωστη λίμνη «έκπληξη» σε απόσταση μισής ώρας από την Ομόνοια Δημιουργήθηκε κατά... λάθος και θυμίζει Άλπεις

Ενα από τα μυστικά της Αττικής. Οι περίοικοι και οι μυημένοι, που κάνουν βόλτες από εκείνα τα μέρη γνωρίζουν.... Ένας μικρός παράδεισος είναι η λίμνη Μπελέτσι, στις βορειοανατολικές παρυφές της Πάρνηθας, κάτω από την ομώνυμη κορυφή, στα όρια του οικισμού Ιπποκράτειος πολιτεία.

Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970 και απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Είναι ένας ιδανικός ημερήσιος προορισμός για μια οικογένεια.


Εντός της λίμνης υπάρχουν ψαράκια, βατραχάκια, χελώνες και πάπιες. Στον περιβάλλοντα χώρο έχουν βρει καταφύγιο μετά τις μεγάλες φωτιές του 2009 και 5-6 ελαφάκια.


Υπάρχει επίσης μια παιδική χαρά καθώς και παγκάκια για τους γονείς. Έχετε ακόμα τη δυνατότητα να περπατήσετε στο βουνό ή να πάτε μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας 500 μέτρα πιο κάτω. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας που θα επισκεφτούν τη λίμνη υπάρχουν πολλά μονοπάτια που προσφέρονται για πεζοπορία και ποδηλασία.


Η πρόσβαση στη λίμνη γίνεται μέσω της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Στην έξοδο προς Βαρυμπόμπη ακολουθείτε την κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Δεκελείας που οδηγεί στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Φτάνοντας στην οδό Αγίας Τριάδας, στρίβοντας αριστερά και ακολουθώντας την οδό Κίρκης, οδηγείται κανείς κατευθείαν στη λίμνη.  Η από την λεωφόρο Τατοΐου σε κοντινή απόσταση από τα πρώην βασιλικά κτήματα.


Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, χτισμένο σε ένα ξέφωτο του οροπεδίου Αγίας Τριάδας-Κατσιμιδίου, από όπου μπορεί να απολαύσει κανείς την υπέροχη θέα προς το Λεκανοπέδιο.


Η λίμνη Μπελέτσι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του '70 από... Κατασκευαστικό λάθος, και συγκεκριμένα όταν, καθώς φτιάχνονταν οι υποδομές της περιοχής, έκλεισαν με αναχώματα οι κοίτες ενός χειμάρρου.


Oπότε αν είμαστε τυχεροί μπορεί και να τα συναντήσουμε μπροστά μας.

Μια χελώνα κάνει νωχελικά τη βόλτα της στην όχθη της λίμνης

Οι φτερωτοί κάτοικοι της περιοχής είτε λιάζονται είτε κολυμπούν προς το μέρος μας «ζητιανεύοντας» τροφή.


Δείτε την λίμνη και τον όμορφο κύκνο στο Βίντεο που ακολουθεί!

             

Αποστολή - Φωτογραφίες - Βίντεο: Χάρης Ντάκ
Διονύσης Κωνσταντινόπουλος